T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / DEFNE - Sevsen-Nevzat Şahin Ortaokulu

Hayırseverlerimiz

26-06-2022





 

 

 HAYIRSEVER SEVSEN ŞAHİN      

 
          
Okulumuzu yaptıran Hayırsever Sevsen ŞAHİN 1944 Antakya doğumlu olup rahmetli Hayırsever İş Adamı Nevzat ŞAHİN Bey'in eşidir. Sevsen ŞAHİN öğrenimini Antakya'da tamamlayarak 1962 yılında Nevzat ŞAHİN ile hayatını birleştirmiştir. Yaşamı boyunca eşi Nevzat ŞAHİN'e destek olmuş, sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol almıştır. Sevsen ŞAHİN hâlâ  Antakya'da yaşantısını sürdürmekte ve çocuklarıyla birlikte torunlarıyla ilgilenmektedir.

Şahin Ailesinin okulumuzun fiziki yapısını iyileştirme ve ders araç gereçlerinin modernizasyonunda katkıları devam etmektedir.


HAYIRSEVER NEVZAT ŞAHİN


  Okulumuzu yaptıran Hayırsever İş Adamı Nevzat ŞAHİN 1934 Antakya doğumlu olup Hatay Devleti Eski Milletvekili Selim Mahmut ŞAHİN'in oğludur. Öğrenimini Antakya'da yapmış, 1956 yılında iş adamı olan babası ile birlikte ticarete başlamıştır.1962 yılında Sevsen ŞAHİN ile hayatını birleştirmiştir. 1972 yılında babasının vefatı üzerine ticari faaliyetlerine tek başına devam etmiştir.

 

            Antakya'da RELES Otomotiv – Renault ve Dacia otomobil bayilikleri, SELER Tekstil, RELES Sigorta ve RELES Filo Kiralama Grup Şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. HASİAD 'ın kurulduğu günden bu yana üyesi olup Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Vakfının kurucu üyelerindendir.

 

Yaptırdığı okulun haricinde Küçükdalyan Mahallesi'nde  iki katlı, kaloriferli, tam teşekküllü Sağlık Ocağı'nı oğlu Selim Nevzat ŞAHİN anısına yaptırmıştır. Hatay'daki pek çok hayırlı işe öncülük eden Nevzat ŞAHİN'e Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL ile birçok kişi ve kurumdan teşekkür ve takdir plaketleri ve belgeleri verilmiştir.

 

Hayırseverimiz 23 Ağustos 2018 Perşembe günü vefat etmiş, 25 Ağustos 2018 Cumartesi günü Asri Mezarlıkta toprağa verilmiştir.

 

Sayın Nevzat ŞAHİN'i sevgiyle ve saygıyla anıyoruz.

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.06.2022 - Güncelleme: 20.08.2022 13:15 - Görüntülenme: 197
  Beğen | 2  kişi beğendi