Sevsen-Nevzat Şahin Ortaokulu

Adres
SÜMERLER MAH. ŞÜKRÜ GÜÇLÜ BUL. SEVSEN NEVZAT ŞAHİN ORTAOKULU BLOK NO 5 DEFNE / HATAY
Vizyon
VİZYONUMUZ; Yaşamayı, hayatı, insanları, doğayı seven ve koruyan, dünyayı izleyen ve dünyaya açılmayı hedefleyen, Bilime ve bilimsel çalışmalara açık, ezbere dayanmayan, öğrenme isteği kazanmış, Özgür düşünen, kendine güvenen, sorunlarını çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, takım çalışmasını benimsemiş, ülkesine ve çağına sorumlu, Sağlıklı yaşamayı ve sporu önemseyen ve bunu yaşam biçimi haline getiren, Güzel sanatları seven, yaşamın içindeki güzellikleri güzel sanatlarda bulan, ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEKTİR.
Misyon
MİSYONUMUZ; 4 yıllık eğitim sonunda ; Kültürlü, bilgili ve bilgiyi kullanabilen, sosyal, Türk Milli Eğitim Temel Kanunu´ nda belirtilen amaçlara ulaşmış ÇAĞDAŞ,LAİK ve ATATÜRK İLKE ve DEVRİMLERİ´ ni özümsemiş İNSAN yetiştirmek. Amacımız; Orta öğrenime ve hayata hazırlayıcı tüm BİLGİ, BECERİ, TUTUM ve DAVRANIŞLARI kazandırmak, sosyal insan olmanın gerektirdiği tüm alışkanlıkları DAVRANIŞ haline getirmek.
Başarılar
Satranç müsabakalarında Türkiye 2.si, Muay Thai Türkiye Şampiyonası´nda Türkiye 2.si, Salsa küçük erkeklerde Türkiye 1.liği, Jimnastik küçük erkelerde il 1.liği.
Öğretim Şekli :İkili öğretim olarak öğlenci
Doğal Gaz
Şehir merkezinden geçen dolmuşlar ve belediye otobüsleri
Şehir merkezi
Sportif Etkinlikler
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı, Küçükler Erkek Hentbol Takımımız Hatay 3.sü, Yıldız Kızlarımız Hatay 2.si olmuştur. Satranç dalında il birinciliği ve üçüncülüğü alan öğrencilerimiz vardır.
Tübitak Bilim Fuarı yapılmıştır. (2017)
Proje Çalışmaları
Gençlik Projesi yapılmıştır (2019-2021) Etwinning projeleri yapılmaktadır. Hatay Okuyor Yaygın Okuma Projesi (2021-2022) Gözüm Kulağım (Engellilere yönelik proje çalışması) (2021-2022)
Change Your Behavior, Change the Climate (Etwinning 2021 -2022)