"I GROW UP HEALTHY, I DREAM AND DESIGN" Etwinning Projemiz

Kuruculuğunu okulumuzun üstlendiği 6. ve 7. sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz Türkiye,Ürdün, Azerbaycan, Slovakya , Romanya olmak üzere 5 farklı ülkeden 9 farklı okul ile toplam 14 ortakla "I GROW UP HEALTHY, I DREAM AND DESIGN" eTwinning projemiz tüm hızıyla devam ediyor.

Asrın felaketi 6 Şubat depreminde en fazla etkilenen il olan Hatay'ın Defne ilçesinde bulunan gözde okullardan olan Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu fark yaratmaya devam ediyor. Kuruculuğunu Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulunun yaptığı 6. ve 7. sınıf öğrencileriyle birlikte Türkiye (9 ),Ürdün(2), Azerbaycan(1), Slovakya (1), Romanya(1) olmak üzere 5 farklı ülkeden 9 farklı okul ile toplam 14 ortakla "I GROW UP HEALTHY, I DREAM AND DESIGN" eTwinning projesi yürütmektedir.

Bu heyecan verici proje ile öğrencilerimizi şu konularda güçlendirmeyi hedeflemekteyiz:

-Sağlıklı yaşamı benimsemek: sağlıklı alışkanlıkların önemini anlamak.

-Bağımsız olmak: özgüven kazanmak ve kendi ayakları üzerinde durmak.

-Hayal kuran ve yapan bireyler olmak: hayal gücünü geliştirmek ve üretken hayalleri gerçeğe dönüştürmek.

- Teknolojide ustalaşın: iletişim ve işbirliği için dijital araçları etkin bir şekilde kullanın.

- Kendilerine saygı duymayı ve çevrelerini önemsemeyi geliştirecekler.

- Zenginleştirici kültürlerarası etkileşimlere katılacak ve işbirlikçi bir yaklaşımı benimseyeceklerdir.

- Hayallerini gerçeğe dönüştürmek için bağımsızlık ve proaktif bir ruh geliştirecekler.

- Pozitif ifade ve etkili iletişim için bir araç olarak teknolojide ustalaşacaklar.

- Sağlıklı yaşamı kucaklamak ve özgüven oluşturmak.

- Potansiyellerini ortaya çıkarmak ve hayallerini gerçekleştirmek.

- Bağımsız ve becerikli bireyler olmaları.

- Kendi kültürel miraslarıyla bağlantı kurmaları ve dünyanın çeşitliliğini kutlamaları.

- Teknolojik beceriler geliştirmek ve bunları olumlu bir etki yaratmak için kullanmak.

E-Twinning platformunda, aşağıdaki amaçlarla dünya çapındaki okullarla ortaklık kuruyoruz:

- Anlamlı kültürlerarası diyalog ve işbirliğini teşvik etmek.

- Teknoloji aracılığıyla yeni öğrenme fırsatlarının kilidini açmak.

- Daha parlak bir geleceğe katkıda bulunacak genç beyinleri şekillendirmek hedeflenerek ortak okullarla web 2 ve diğer dijital araçlar yoluylm ve işbirliği sağlanmaktadır.

27-02-202427-02-202427-02-2024

Yayın: 27.02.2024 - Güncelleme: 27.02.2024 18:11 - Görüntülenme: 99